DRŽAVNO TEKMOVANJE DESETINE

Zadnji septembrski vikend je bil za mladino in člane A PGD Dole prav poseben. Tiste dni je namreč potekal sejem zaščite in reševanja v Gornji Radgoni, v okviru katerega pa sta potekali tudi državni tekmovanji za memorial Matevža Haceta za mladino in člane, nastop na katera so si že lansko leto priborile 3 naše ekipe.

Tekmovanje so za naše društvo otvorili desetini pionirjev in mladincev, ki sta znanje, pridobljeno na mnogokaterih vajah, pokazali v soboto, 23. 9. 2023. Naši najmlajši so se že v zgodnjih jutranjih urah zbrali pred domačim gasilskim domom, kjer so naložili še potrebno opremo in se z avtobusom odpravili na pot preko Slovenije. Tekmovanje je v veliki meri zaznamovalo slabo vreme in dež, vendar so imeli naši mladi gasilci srečo, saj med njihovim nastopom ni bilo dežja. Po končanem tekmovalnem delu so si ogledali še zanimive razstave samega sejma in tako pričakali razglasitev rezultatov. Pionirji so zasedli 40., mladinci pa 42. mesto.

V nedeljo, 24. 9. 2023, pa so svoje znanje odšli pokazat še člani A. Zgodaj zjutraj so se zbrali tekmovalci in nekaj navijačev, naložili vse potrebno orodje v kombija in se odpravili proti Radgoni. Po kar dolgem čakanju (na dežju) so člani pokazali, da so se vaje obrestovale in prikazali so odlično izvedbo vaje. Zmanjkalo je še nekaj sreče in izkušenj, vendar je ekipa osvojila odlično 17. mesto izmed 49 ekip v svoji kategoriji. Pri tem pa se moramo zahvaliti tudi sosednjemu društvu, PGD Brekovice, ki so posodili svojo motorno brizgalno, kar je predstavljalo tudi pomemben del pri takem rezultatu.

Tekmovalni cikel, ki traja 2 leti, se je tako zaključil, vse ekipe so se domov vrnile polne novega znanja in izkušenj. Vsem 27 tekmovalcem in njihovim mentorjem čestitamo za uspehe in jim želimo prijeten počitek pred nadaljnjimi tekmovanji.

Na pomoč!