GASILSKA VESELICA USPELA

Članice in člani PGD Dole so tudi letos organizirali gasilsko veselico, ki je sovpadala s farnim praznikom sv. Magdalene. Dogodek je vsled letošnjih julijskih vremenskih neprilik dolgo časa visel v zraku, a se je napoved nekaj dni pred dogodkom izboljšala do te mere, da je bilo odločeno, da se veselico organizira.

            Večtedenske priprave na veselico so se zgostile zjutraj na dan dogodka, 22. julija 2023, ko smo v Lovski koči v Dolah, kjer gasilci največkrat priredijo zabavo te vrste, prišli domačini iz vseh koncev naše krajevne skupnosti in pripravili prireditveni prostor. Zraven smo se ozirali v nebo in vsake toliko pogledovali na radarsko sliko. Le-ta je napovedovala manjšo možnost večerne nevihte, ki pa nas je tokrat obiskala samo z nekaj kapljami okoli 20. ure zvečer. Obiskovalci so tako uživali ob zvokih ansambla Akord, ki prihaja iz Postojnskega, lahko pa so se preizkusili tudi v zabijanju žebljev v lesen tram, kar že vrsto let predstavlja nepogrešljivi spremljevalni program. Najbolj vztrajni obiskovalci so se zadržali vse do zgodnjih jutranjih ur, domači gasilci pa so dogodek »raztegnili« še na nedeljo popoldan, ko je bilo seveda potrebo pospraviti prizorišče v Lovski koči.

Na pomoč! Gore, 5. avgust 2023                                                                                     Dejan Hvala