Občinska orientacija gasilske mladine 2023

Idrijske Krnice

V soboto 20. maja je v Idrijskih Krnicah potekala občinska gasilska orientacija, na kateri so ekipe PGD Dole dosegle odlične rezultate.

Zjutraj smo se ob 7.00 zbrali pri gasilskem domu v Dolah, od koder smo se z kombijem in avti odpeljali proti Krnicam. Po prijavi na komisiji A in skupnem zboru smo odšli na vajo z vedrovko in potem na štart. Ko smo odtekli in zaključili z vajami, smo se z podružili z ostalimi ekipami in se pogovorili o rezultatih. Nato je prišel kombi s kosilom, za katerega smo se hitro zagrebli. Ko smo pojedli makarone in slastne kolačke smo se do podelitve še malo podružili. Končno je prišel na vrsto najbolj napet del tekmovanja – podelitev. Nekateri so upali, da bodo šli naprej, nekateri ne toliko, a smo bili na koncu vsi srečni, saj ob dobrem rezultatu ne moreš biti razočaran. Ko smo z mize s pokali pobrali naš (večinski) delež smo se odpravili proti domu.

Na tekmovanju smo se imeli vsi lepo, saj so bile poti in točke dobro označene, pa tudi kosilo ni bilo slabo. Pa še dobre rezultate smo dosegli. Vsem ekipam, ki smo se uvrstile na regijsko tekmovanje, ki bo v Kobaridu želim vso srečo!

Na pomoč!

Lenart Rupnik