OBČNIZBOR PGD DOLE 2019


Člani PGD Dole smo se 9. februarja 2019 zbrali na rednem občnem zboru, da pregledamo, kaj se je v društvu dogajalo v letu 2018 in da izvemo, kakšne bodo aktivnosti v letošnjem letu. Za nami je namreč uvodno leto 5-letnega mandata, ki smo ga lani začeli z izvolitvijo novega vodstva.

Predsednica društva Silva Skok Bačnar je odprla občni zbor s pozdravom vseh prisotnih članov društva in gostov ter z minuto molka počastila spomin na našega lani preminulega pripravnika Domna Kavčiča. Izvoljeno je bilo delovno predsedstvo, ki je vodilo občni zbor po ustaljenem vrstnem redu. Začelo se je s poročili o delu za leto 2018: poročilo predsednice, poveljnika, blagajnika, predsednika Mladinske komisije, predsednice Komisije za delo s članicami, predsednika veteranov in predsednika Nadzornega odbora. V razpravi, ki je sledila, so nas pozdravili tudi predstavniki sosednjih gasilskih društev, poveljnik GZ Idrija Boris Peternelj in predstavnika Krajevne skupnosti Dole ter Športnega društva Aktiv, ki so vsi izrekli pohvale glede delovanja Mladinske komisije in društva nasploh. Poročila so bila sprejeta z dvigom rok, na vrsto so prišli plani za letošnje leto. Omenimo naj samo prvi večji dogodek, ki se bo odvijal v kratkem in sicer bo to veselica v dvorani PGD Dole z ansamblom Biseri (16. februar). Plani so bili prav tako potrjeni, izvoljeni so bili še delegati za udeležbo na aktivnostih na nivoju GZ Idrija. Podeljena so bila priznanja in napredovanja v višje čine, kot vedno pa smo z razpravo »razno« zaključili uradni del občnega zbora. Članice nas kot vedno niso pustile lačne, vsi navzoči so bili deležni okusnega golaža in polente, ob pijači in pecivu pa smo najmlajše (in malo manj mlade) presenetili tudi s pravo »gasilsko« torto.

Splošni vtis je, da je novo vodstvo odlično opravilo svojo nalogo in upravičilo zaupanje članov, ki so jim na začetku lanskega leta podelili mandat za vodenje našega društva. Časa za počitek ne bo, saj čaka društvo že ta mesec več izzivov (veselica, gasilski kviz, načrti za širjenje garaže, …).

Gore, 11. februar 2019                                                                         Dejan Hvala   Na pomoč!