TABORJENJE MLADINE V UMAG 2023

Tudi letos smo se z gasilsko mladino GZ Idrija odpravili na taborjenje v bližino Umaga. Sedem otrok in dva mentorja iz PGD Dole se nas je pridružilo ostalim 40 mladim gasilcem in 11 mentorjem iz drugih društev naše zveze, ko smo v ponedeljek, 24. 7. 2023, vstopili na avtobus in se odpravili novim dogodivščinam naproti.

Ko smo prispeli v kamp je najprej sledila izbira cimrov in šotora. Ker smo bili že vsi lačni, smo nestrpno čakal na kosilo, ki sta ga kuhar Jože in tabornik Janez že pridno pripravljala. Med čakanjem je vodja tabora Anže povedal še nekaj pravil in vse udeležene razporedil v skupine. V teh skupinah smo skupaj hodili na plažo in imeli gasilsko šolo.

Žal pa nam vreme prve dni ni bilo ravno naklonjeno, zato so naše obiske plaže zamenjale družabne igre in druženje. Vendar smo zato še bolj navdušeno skočili v morje, kadar smo le lahko.

Da pa je to bil res gasilski tabor, smo se v gasilski šoli tudi veliko naučili o prvi pomoči, vezanju vozlov, dihalnih aparatih IDA, vsaka skupina pa se je preizkusila tudi v razvrščanju.

Ko smo v soboto, 29. 7., še zadnjič spustili zastavo, smo bili nekoliko žalostni, a smo v mislih že imeli tabor naslednje leto.

Na pomoč!