DVODNEVNA KOLESARSKA TURA NAŠIH OPERATIVCEV

Da se znamo operativci PGD Dole družiti tudi izven gasilskih dejavnosti, smo v letošnjem avgustu ponovno pokazali z dvodnevnim kolesarskim izletom, ki ga je organiziral naš poveljnik Uroš Petrič. Deset kolesarjev se je 14. avgusta odpravilo izpred dvorišča gasilskega doma v Rebru v spremstvu spremljevalnega vozila (kombija), ki ga je posodil naš operativec Gregor Kavčič.

Pot nas je vodila proti Logatcu do Grčarevca, od koder smo dosegli Planinsko polje. Za sabo smo pustili kraj Laze in mimo ostankov dvorca Hošperk prekolesarili naselje Planino ter skozi Postojnska vrata izbrali pot čez Javornike, da smo dosegli Mašun, kjer nas je čakalo kosilo. Nadaljevali smo do Sviščakov, kjer je bilo naše prenočišče, vendar smo, preden smo parkirali naša kolesa, poprej skočili še na Snežnik. Kot pravi gasilci smo oskrbniku koče pomagali pri popolnitvi njegovih zalog, potem ko je vsak član odprave iz parkirišča pod Snežnikom prinesel nekaj kosov prodajnega blaga, za kar nas je oskrbnik tudi nagradil. Nevihtni oblaki so narekovali hiter spust do koles in še hitrejšega na kolesih; dež nas je ujel na Sviščakih, ko smo kolesa zlagali v spremljevalno vozilo. Sledila je namestitev v Dom na Sviščakih in večerja z druženjem.

Naslednji dan smo po zajtrku ponovno zajahali naša kolesa in po južni ter vzhodni strani Snežnika dosegli najprej Leskovo dolino ter grad Snežnik, kjer smo pomalicali. Preko Cerkniškega polja so prikolesarili v Podskrajnik na kosilo, nato pa skozi Rakov Škocjan preko avtoceste dosegli Planino, od koder smo se proti domu vrnili po isti poti kot dan poprej.

V obeh dneh smo prekolesarili preko 200 kilometrov, kljub utrujenosti pa sklenili, da naslednje leto kolesarsko turo ponovimo z novo traso.

Na pomoč!                                                                           

Gore, 1. 9. 2020                                                                   Uroš Petrič, Dejan Hvala