EKIPA ČLANOV A PGD DOLE NA POKALNEMTEKMOVANJU SSV 2019 V STARŠAH

            Po nekaj mesečnih vajah in pripravah smo se s pomlajeno ekipo članov A odpravili na prvo tekmovanje v spajanju sesalnega voda (SSV), ki je potekalo v kraju Starše (pri Ptuju). To je bila prva izmed 4 tekem v letošnjem letu, vaja je podobna kot pri trodelnem napadu, vendar se tukaj izvaja samo postavitev sesalnega voda od zajetja vode do motorne brizgalne, sodeluje pa le 6 članov desetine (desetar, strojnik, vodar 1, vodar 2, cevar 1, cevar 2).

            Preden smo 19. januarja 2019 v zgodnjih popoldanskih urah dosegli avtocesto za Štajersko v Logatcu, smo se zapeljali še skozi Zavratec in na tamkajšnjemu pokopališču počastili spomin na našega lani preminulega člana Domna Kavčiča. Dvourna pot do prizorišča je minila hitro, v vseh je namreč rasla napetost pred prvim nastopom na kakem tekmovanju te vrste. V dvorani OŠ Starše je bilo ob našem prihodu že kot v mravljišču, kjer je okoli 40 ekip pravkar bodisi nastopalo bodisi čakalo na nastop. Najprej smo si nekaj nastopov ogledali od blizu in videli, da so nekatere ekipe res vrhunsko pripravljene, kar pa nam ni vzelo poguma. Ekipa si je najprej nadela predpisano opremo in se prijavila na nastop pred komisijo A, kjer smo izkazali svojo identiteto na podlagi matičnih listov (natisnjenih iz programa Vulkan) in osebnih izkaznic, saj so gasilske izkaznice za člane trenutno še v izdelavi pri GZS. Sledilo je pripravljanje dveh parov ventilne in vezalne vrvi, ki se jih potrebuje pri obeh izvedbah vaje. Tekmujeta namreč dve ekipi hkrati na vzporednih progah, nato proge še zamenjata, ekipa z boljšim skupnim seštevkom časa izvedbe vaje in manjšim številom napak pa napreduje v drugi krog. Smelo smo opravili z obema našima nastopoma in četudi nasprotna ekipa PGD Šalka vas ni bila tako suverena kot najboljše ekipe, je bilo dovolj, da smo ostali pred osmino finala. Vseeno smo bili s svojim nastopom zadovoljni, saj smo dosegli cilje, ki smo si jih zadali pred tekmo: prvič, da nastopimo na tej tekmi, drugič, da se nam sesalni vod ne podre in tretjič, da imamo v obeh nastopih manj kot 100 kazenskih točk. Od najboljših nas trenutno loči še veliko, vsaj leto ali dve intenzivnih vaj, nerealno in hkrati nespoštljivo do ostalih ekip bi bilo pričakovati, da bomo dosegli najvišji nivo le v nekaj mesecih.

Prva tekma je tako za nami, druge, v organizaciji PGD Kebelj, pa se žal ne bomo mogli udeležiti, saj imamo na isti dan tudi občni zbor našega društva. Nič ne de, priložnosti za dokazovanje bo še precej. Ob tej priliki izrekamo čestitke naši desetarki Klari Govekar, ki je prav na 19. januar dopolnila 19 let in ji želimo, da bo še naprej čim uspešneje vodila svojo desetino!

Gore, 23. januar 2019

Na pomoč!                                                                                                  DejanHvala