MESEC POŽARNE VARNOSTI ZAČELI Z INTERVENCIJO

Opolnoči, ob prehodu iz septembra v oktober, smo bili operativni člani PGD Dole pozvani na iskalno akcijo pogrešane osebe. Le-ta naj bi se v petek (30. septembra 2022) popoldne odpravila nabirat goba, po več urah pa je ni bilo nazaj, zato so svojci izginotje prijavili policiji. Slednji so najprej locirali avtomobil izginulega. Sivi peugeot se je nahajal ob cesti Rebro-Jelični Vrh, na odseku pod kmetijo »v Lešetnici«.

Skupaj s svojci in policistoma smo pogrešano osebo dobre dve uri iskali ponoči, nakar smo akcijo prekinili in jo nadaljevali v soboto zjutraj. Takrat so se nam pridružili še kolegi iz PGD Idrija, nekaj gorskih reševalcev, vodniki s psi, več je bilo tudi policistov. Štab se je vzpostavil v garaži našega gasilskega doma v Rebru in od tam usklajeval akcijo iskanja, ki se je zavlekla v popoldanske ure brez vsakršnega uspeha. Na pomoč je prišel tudi helikopter s posebno toplotno kamero, ki je preiskal teren, kjer naj bi se 80-letni pogrešani gobar lahko gibal, a žal neuspešno.

V nedeljo se nas je zjutraj zbralo že čez 100 ljudi, prišla je tudi posebna enota policije, še več gorskih reševalcev in lovcev. Iskanje je končno pripeljalo do zaključka intervencije, saj je bila oseba najdena, vendar na žalost že pokojna. Vsi, ki so pri iskanju pomagali, so bili deležne malice v dvorani gasilskega doma, vodja policistov in vodja intervencije pa so se vsem skupaj zahvalili za njihov prispevek na intervenciji.

Gore, 6. oktober 2022                                                                                  Dejan Hvala

Na pomoč!