NAŠI GASILCI USPEŠNI NA TEKMOVANJU GŠTD

Letošnja pomlad je bila za naše mlade gasilce in njihove mentorje precej naporna, saj so se po sprostitvi ukrepov za omejitev virusa covid-19 vaje in tekmovanja začela vrstiti ena za drugo. Po izvedbi občinskega kviza in občinske orientacije, katerih nadaljevanje sledi ob koncu poletja oz. v začetku jeseni, je na vrsto prišlo tekmovanje za Memorial Matevža Haceta (oz. gasilsko-športne tekmovalne discipline).

Občinsko tekmovanje je bilo letos v Cerknem (21. 5. 2022), kjer so nastopale desetine GZ Cerkno in GZ Idrija, pri čemer so se rezultati ekip upoštevali za vsako zvezo posebej. PGD Dole je na tekmovanju nastopilo s tremi desetinami in ob majhni soudeležbi ostalih ekip GZ IDRIJA (poleg vedno močno zastopanega PGD Ledine le še desetina članov A PGD Godovič) dosegla zelo dobre rezultate. Pionirji in mladinci so v svojih kategorijah zmagali, člani A so bili drugi. Za proslavljanje rezultatov niti ni bilo dovolj časa, saj nas je čakalo dovolj dela za regijsko tekmovanje, do katerega nas je ločilo le 14 dni. Desetina članov A si je morala medtem zagotoviti še drugo motorno brizgalno, saj je tekma v Cerknem pokazala, da naša ni dovolj močna in posledično konkurenčna v primerjavi z ostalimi ekipami. Po nasvetu poveljnika PGD Vrsnik smo se obrnili na sosednje društvo PGD Brekovice, kjer so nam brez problemov posodili njihovo, za kar se jim na tem mestu še enkrat zahvaljujemo.

4. junija 2022 smo tako ponovno s tremi desetinami nastopili na regijski tekmi GŠTD, ki se je odvijalo na Palah pri Ajdovščini. Med ekipami iz celotne Severnoprimorske regije so svoje znanje dopoldne najprej pokazale pionirske in mladinske ekipe in uspeh naših tudi tokrat ni izostal: pionirji so dosegli 2. mesto, mladinci so bili stopničko nižje, kar je pomenilo, da se obe ekipi uvrstita na državno tekmovanje, ki je kot običajno izvedeno naslednje leto. Popoldanski čas je bil namenjen nastopu desetin članov in starejših gasilcev. Člani A PGD Dole so ponovili uspeh mlajših kategorij in se z 2. mestom prav tako uvrstili na državno tekmovanje prihodnje leto.

Ob koncu velja zahvala vsem našim mladim gasilcem, njihovim mentorjem, našim sodnikom, ki so pomagali na vajah in sodili na tekmovanjih, ter vodstvu PGD Dole, ki je ustrezno podpiralo naša prizadevanja.

Gore, 10. junij 2022

Na pomoč!                                                                                        Dejan Hvala