OBČINSKO GASILSKO TEKMOVANJE V KVIZU

Po 2 letih “prisilnega dopusta” zaradi korone smo se z mladino PGD Dole zopet lahko udeležili gasilskega tekmovanja. Tokrat smo se 19. 3. 2022 odpravili v Idrijo, kjer so PGD Idrija skupaj s pomočjo MK Severne Primorske organizirali gasilski kviz.

Že zgodaj zjutraj smo se zbrali pred domačim gasilskim domom, nekateri že nekoliko živčni, drugi še preveč zaspani, da bi razmišljali o samem tekmovanju.

Naših 6 ekip (po 2 iz vsake kategorije pionirji, mladinci in pripravniki) je večino dopoldneva uspešno kazalo svoje znanje, pridobljeno na vajah, tako praktično kot tudi teoretično. Ko je prišel čas za razglasitev se je izkazalo, da so imeli mladi gasilci kar veliko znanja, zato so dosegli zelo lepe rezultate. Pionirji so osvojili 4. in 6. mesto, mladinci so domov odnesli pokale za 2. in 3. mesto, pripravniki pa so pometli z vso konkurenco in osvojili 1. in 2. mesto.

Ekipa mladincev in obe ekipi pripravnikov bodo svoje znanje utrjevali še vse do jeseni, ko bodo imeli možnost sodelovanja tudi na regijskem tekmovanjem. Želimo jim vso srečo!

Na pomoč!