ZAKLJUČEK POKALNEGA TEKMOVANJA SSV 2019 V POLICAH

            Desetina članov A PGD Dole se je 9. marca 2019 v popoldanskih urah udeležila 4. in s tem zadnje tekme v letošnjem pokalnem tekmovanju v spajanju sesalnega voda (SSV). Sprva smo se nameravali udeležiti vseh štirih tekem, na koncu smo nastopili samo na dveh; ena sobota nam je izpadla zaradi našega občnega zbora (9. feb.), druga (23. feb.) pa zaradi odsotnosti dveh članov desetine.               

Zadnja tekma se je odvijala v kraju Police pri Grosuplju, ki jo je tamkajšnje PGD Zagradec organiziralo v dvorani OŠ Police. V prvem krogu smo se pomerili z ekipo PGD Spodnji Brnik in jih tesno premagali, saj smo vajo opravili brez napak, četudi s sekundo slabšim časom. Na ta način smo presegli zastavljen cilj, tako da zadovoljstva ni mogel skaliti niti poraz v drugem krogu proti favoriziranim Hrvatom iz društva DVD Andrilovec. Kljub izpadu v drugem krogu smo počakali na konec tekmovanja, čas smo si krajšali z opazovanjem najboljših ekip, ki celotno vajo opravijo tudi v 14 ali 13 sekundah. Razglasitev zmagovalnih ekip in podelitev priznanj se je še kar zavlekla, saj so bili razglašeni tudi rezultati skupnega tekmovanja. V kategoriji člani A smo od 26 ekip zasedli 19. mesto, zmagali so gasilci iz PGD Tinje – 1, drugi so bili člani A iz PGD Starše, tretji pa domačini iz PGD Zagradec. Med članicami je tekmovalo 15 ekip, zmagalo je PGD Krka Novo mesto, pred PGD Zalog pri Cerkljah in PGD Ivančna Gorica. Z naš uvrstitvijo smo bili zadovoljni, saj smo na pravi poti proti zastavljenemu cilju.     

            Prvo tekmovanje, ki smo se ga udeležili z novo formirano desetino članov A, je tako za nami, sedaj pa se bomo morali osredotočiti na tekmovanje za Memorial Matevža Haceta, ki se bo odvijalo predvidoma v maju ali juniju.

Gore, 18. marec 2019

Na pomoč!                                                                                                 Dejan Hvala