ČISTILNA AKCIJA V GASILKEM DOMU

Gore, 25. maj 2021

Po večmesečnem zatišju v gasilskem domu PGD Dole je sredi maja ponovno oživelo naše društvo. Od lanske jeseni, ko je epidemija korona virusa začasno zaustavila vse večje dogodke znotraj društva, je bila čistilna akcija 15. maja 2021 prvi večji dogodek, ki se ga je udeležilo več naših članov.

Zadnja trditev sicer ni povsem točna – v prvi polovici maja smo imeli že dva dogodka z večjim številom udeleženih gasilcev, oba pa sta bila operativne narave. 2. maja je sledila intervencija zaradi odkrite strehe na objektu v kraju Gore, naslednji vikend pa so se zopet pričele redne mesečne operativne vaje. Čistilna akcija tako le ni bila »prva znanilka pomladi«, je pa gotovo šlo za dogodek, h kateremu so bili povabljeni prav vsi člani našega društva. Zbrani ob 8. uri se nas je 14 članov lotilo čiščenja gasilske dvorane in prostorov bara PGD Dole, ki so bili dodobra zaprašeni, potem ko so bili prejšnjo jesen na novo prepleskani. Vmes smo za potrebe Kulturnega društva Jurko postavili še gledališki oder, saj se že napoveduje nova igra oz. so kulturniki že začeli z vajami. Kakor se spodobi, se je delovna akcija končala z zasluženo malico – v lačne želodce smo pospravil kar tri družinske pice.

Lepo je bilo ponovno srečati stare obraze, ki smo jih zadnje mesece spremljali večinoma preko računalnika, družabnih omrežij ali pa jih sploh nismo. Omahljivcem in pesimistom, ki so v preteklih tednih napovedovali, da bo epidemija covida-19 zavrla in uničila vse družabno življenje, pa smo tudi s to delovno akcijo jasno sporočili: mi smo (še vedno) tu!

Na pomoč!                                                                                                Dejan Hvala