EKIPA ČLANOV A PGD DOLE NA POKALNEM TEKMOVANJU ZA PGD VRSNIK

PDG Vrsnik je v soboto, 4. maja 2019, organiziral že 10. pokalno tekmo v vaji z motorno brizgalno. Po nekaj letih premora je bilo na tekmovanju ponovno zastopano naše društvo s člani A.

Tekmovanja se je udeležilo 6 ekip: med člani A so bili to PGD Vrsnik, PGD Dole in PGD Ledine, med člani B PGD Sovodenj in PGD Ledine; slednji so ponovili lanski uspeh in osvojili prvo mesto in s tem prehodni pokal, ki lahko postane njihova trajna last, ako bodo najboljši tudi prihodnje leto. Slednja desetina je (v glavnem) skupaj že več desetletji, zato kljub njihovi starosti uspeh ekipe ne preseneča. Naša desetina je v obeh nastopih naredila kar nekaj napak in posledično osvojila zadnje (5.) mesto, a to na samo ekipo ni imelo bistvenega učinka; zavedamo se, da je pot navzgor strma in dolga, navsezadnje ni minilo niti leto od formiranja sedanje ekipe, to pa je bila hkrati prva tekma, kjer smo nastopili s celotno desetino. V kategoriji članic so nastopile samo članice A PGD Ledine in tako poleg 1. mesta za eno leto osvojile tudi prehodni pokal.

Kot je povedal predsednik PGD Vrsnik Marko Vehar ob razglasitve rezultatov, je današnja tekma že vsa leta zamišljena kot priprava na tekmovanja na višjem nivoju, ki se začnejo v maju in juniju, poleg tega je druženje enako pomembna komponenta taistega tekmovanja. Naši člani A tako ne bodo imeli počitka, saj nas že čez 14 dni čaka občinsko tekmovanje v Cerknem.

Gore, 5. maj 2019                                                                                         Dejan Hvala  

Na pomoč!