OBČINSKO TEKMOVANJE V GASILSKOŠPORTNIH TEKMOVALNIH DISCIPLINAH

V soboto, 18. maja, zgodaj zjutraj smo se pionirji in mladinci PGD Dole odpravili na občinsko tekmovanje v gasilskošportnih disciplinah v Cerkno. Organizirali sta ga sosednji gasilski zvezi Cerkno in Idrija, nekaj slabšega vremena pa ni pokvarilo vzdušja na ta za naše mlade gasilce pomemben dan. V okviru naše zveze smo se pomerili edino z desetinama iz Pgd Ledine: pionirji so dosegli drugo mesto, mladinci pa prvega. Obe naši ekipi sta se tako uvrstili na regijski nivo, ki bo na začetku junija v organizaciji GZ Ajdovščina.

Popoldne so nastopale še članske ekipe in ekipe starejših gasilcev. Tudi tukaj je bila bera društev, ki so tekmovala v okviru GZ Idrija, skromna: ena naša ekipa in kar štiri iz PGD Ledine. Zakaj društva v naši zvezi ne pošiljajo svojih ekip na občinska tekmovanja, je težko reči, gotovo pa to že sedaj predstavlja problem, kadar pomislimo na številčnost mladine na ravni zveze. Naši člani A so osvojili drugo mesto v svoji kategoriji, tako da prav tako potujejo 1. junija v Ajdovščino. Posebno lepo je bilo videti člane starejših gasilcev, ki se jih je nabralo za kar 4 desetine.

Pohvale vsem našim tekmovalcem, mentorjem, sodnikoma in nenazadnje tudi organizatorjem, ki so skrbeli, da je vse teklo, kot je treba, tudi ob deževnem vremenu.

Gore, 19. maj 2019                                                  Elena Bačnar in Dejan Hvala

Na pomoč!