PONOVNI ZAGON OPERATIVNIH VAJ V JUNIJU

Potem ko so aprilske in majske operativne vaje odpadle zaradi epidemije koronavirusa, smo prvo junijsko soboto ponovno začeli z utrjevanjem veščin na področju gasilske operative. Med letošnjo daljšo pavzo tudi sicer nismo povsem počivali, saj smo v mesecu aprilu posredovali pri manjšem požaru v naravi v bližini Zakovka.

Sobotne vaje sta vodila Anže Gnezda in Tine Sedej, ki sta jih pripravila v Lovski koči. Posredovanje je zajemalo dva dela: nekateri so se spopadli z gašenjem notranjega požara, ki se je razvil v prostorih nekdanje italijanske vojašnice (kaverne), preostali pa smo po bližnjem in izredno razgibanem gozdu iskali ponesrečence z različnimi vrstami poškodb. Vse ponesrečence, ki jih je bilo čez pol ducata (iz vrst naše gasilske mladine), smo locirali, oskrbeli in prenesli do mesta, kjer bi jih, če bi šlo zares, prevzela zdravniška ekipa.

Za julij sicer ni predvidenih vaj (dopust), morda pa nas bo poveljnik presenetil s kakšnimi nenapovedanimi vajami, ker smo letos že dvakrat ”dopustovali”.

Na pomoč!                                                                                                Dejan Hvala

Gore, 12. junij 2020