Umag 2022

V nedeljo 24.8.2022 zgodaj zjutraj smo se (nekateri bolj zaspani kot drugi) zbrali v Godoviču, kjer smo nestrpno pričakovali prihod avtobusa, ki nas je odpeljal na težko pričakovano gasilsko letovanje v Umagu. Na poti se je po avtobusu že slišalo “a bomo hmal tam” in “jst sm lačen“, ko pa smo prispeli do tabora, so bile misli osredotočene le na to, kdo bo s kom v šotoru in kdaj gremo v morje. Dočakali smo razdelitev po šotorih, kosilu in nazadnje tudi morje. Ker je bilo kar vroče, smo pričakovali, da nas bo morje nekoliko ohladilo, vendar je bilo tako toplo, da so še najbolj premraženi lahko brez problema skočili v vodo. Zvečer je sledil še družabni večer, kjer so se predstavili šotori in nato zaslužen počitek. 

Ostali dnevi so si bili po urniku precej podobni, najprej jutranja telovadba, dvig zastave, zajtrk, morje, kosilo, gasilska šola, morje in tako naprej, pa je vsak dan prinesel nove izkušnje in dogodivščine. Presenetil nas je dež, zaradi katerega smo se na hitro spoznali z evakuacijo, sprehod ob obali, vsak dan smo lahko poskusili nov sladoled ali milkshake, slišali nov vic ali pa spoznali pomen požarnega na taboru. Nekateri so imeli še manjše težave z eksplozivom v šotoru, zato je počila kakšna bomba, ki je prebivalce šotora le spodbudila k pazlivejšem pospravljanju.  Prišel je tudi zadnji dan, pospravljali smo potovalke in še zadnjič poskušali najti izgubljeno zobno pasto, med taborečimi pa se je že slišalo “a greš tut drugo leto?

8. avgust 2022                                                                                                                        Klara Govekar

Na pomoč!